Terugblik 2008/2009

8 maart 2009 Internationale Vrouwendag – Teylers Museum – Haarlem

Ambassadeur Fuad Iskandarov opent samen met de burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders 8 maart Internationale Vrouwendag, in het Teylers Museum 

Het Nederlandse koor Turmac uit Groningen, zong samen met de Azerbeidzjaanse zangeres Frangiz o.a. in het Azeri! Als extra cadeautje van de Ambassadeur kon iedereen genieten van een ingelast optreden van Tunzala, Elza, en Azerine.Super beroemd in Azerbeidzjan!

Na een opening anders dan anders, met veel muziek een korte film over Azerbeidzjan en het koor ging de 8 maart viering van start. Ambassadeur Fuad Iskandarov trakteerde het publiek op een kort optreden van de drie populaire zangeressen Tunzala, Elza, Azerine. Daarna gaf Marion een korte uitleg en stelde de Haarlemse burgemeester dhr. B. Schneiders voor. De heren wenste de dames een fijne dag en het programma kon van start gaan.

Na een inleiding van Nouchka van Brakel over de film ” Aletta Jacobs” kon iedereen van de film genieten. Na de koffiepauze maakte de spreeksters de middag compleet. regiseur Nouchka van Brakel en Marion Leila Babajeva (directeur Kids&Respect)
Het promotieteam met de gasten. /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Kasteeldag- 12 mei 2008
   ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
21 september 2008 – High tea in Chalet de Uilenboom Santpoort.

 


 


Even een spelletje tussendoor……
 casino roulette van GamblingCity.net leer je Roulette spelen als een pro! Probeer zelf welke versie jij het leukste vindt, europees roulette of amerikaans roulette.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Wijnmarkt 27 & 28 september 2008 – Groesbeek

Beste mensen in Groesbeek, hartelijk dank voor de vele mailtjes maar helaas is de Azerbeidzjaanse wijn nog niet te koop. Wij zijn hard aan het onderhandelen. De eerste fles zal terechtkomen bij Gall &gall in Groesbeek! Zodara dit bekend is laat ik dit weten op de site! Dus nog even geduld!
ambassadeur F.E. Isganderov van Azerbeidzjan officieel ontvangen door Groesbeeks burgemeester Prick.Beste vrienden van Azerbeidzjan de drie lekkerste wijnen door de Groesbeekers gekozen zijn:”Yeddi Gozel” , “Qiz Qalasi”  en “Agdam”. Deze wijnen en port Proberen wij volgend jaar in Groesbeek als eerste te presenteren.
            
                        

Tot volgend jaar! Natalie & Marion.

                                    

GROESBEEK – Er komt hoog bezoek op de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek, die vandaag beginnen.

Op zondag wordt ambassadeur F.E. Isganderov van Azerbeidzjan officieel ontvangen door Groesbeeks burgemeester Prick. Het land in de Kaukasus, een voormalige Sovjet-republiek, heeft een eeuwenoude wijntraditie en is ook met een stand vertegenwoordigd op de wijnfeesten. Azerbeidzjan heeft sinds vorig jaar een ambassade in Nederland, die in Den Haag gevestigd is.

Ambassadeur Azerbeidzjan bezocht de wijnfeesten.

Zon, wijnfeesten en gezelligheid waren niet helemaal de reden dat de heer Fuad Iskanderov, ambassadeur van Azerbeidzjan, op zondagmiddag 28 september Groesbeek aandeed.

 

Om 13.00 uur ontving burgemeester Prick samen met wijnkoningin Maud de ambassadeur en zijn secretaris ten gemeentehuize. Tijdens de ontvangst kreeg de burgemeester een miniformaat handgeknoopt Azerbeidzjaans tapijt aangeboden. De ambassadeur brak een lans voor zijn wijnproducerend land, dat volgens hem qua volksaard veel op Nederland lijkt.

Tolerant naar andersdenkenden, gericht op samenwerking en gewoon aardig. De ambassadeur bezocht samen met de burgemeester de stand van zijn land op de wijnfeesten en bracht ook een bezoek aan Wijnhoeve de Colonjes. Mede-eigenaar Freek Verhoeven ging daarbij nader in op de plannen over het kenniscentrum, dat aan 2e Colonjes moet verrijzen.

De ambassadeur sprak de wens uit dat er contacten gaan ontstaan tussen Azerbeidzjaanse wijnproducenten en de Nederlandse wijnboeren, wat ter plekke geregeld werd met het uitwisselen van contactgegevens.

  

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////